Wie heeft de meeste volgers op TikTok?

In de digitale wereld waarin we leven, is TikTok uitgegroeid tot een platform dat onze kijk op de consumptie van entertainment heeft veranderd. De app heeft zo een geheel nieuwe niche in de wereld van sociale media gecreëerd met zijn korte, pakkende video’s en een ruimte voor een algoritme dat continu leert van gebruikersvoorkeuren. Laten we eens een kijkje nemen in de geheimen van de meest gevolgde influencers op TikTok, wat drijft ze in dat succes en hoe dit afwijkt van andere sociale netwerken.

TikTok: Een platform voor jong en oud

Hoewel gebruikers van elke leeftijdsgroep deelnemen aan TikTok, vindt het meer populariteit bij de jeugd. Zo’n 59% van de mensen tussen 18 en 34 jaar is fan van TikTok. Dit publiek vormt de basis van het platform. Interessant feit: ongeveer 99,9% van de TikTok-gebruikers gebruikt tegelijkertijd ook andere sociale netwerken.

Maar belangrijker zijn de makers van 18-24 jaar oud, de echte sterren van TikTok. De top TikTok-sterren verdienden dit jaar meer dan $55,5 miljoen, met Charli D’Amelio op de eerste plek die een indrukwekkende $17,5 miljoen verdiende.

In 2022 was Khaby Lame de meest gevolgde TikTok-ster, met meer dan 149 miljoen volgers. Hij wist daarmee Charli D’Amelio, die net boven de 146 miljoen volgers had, te overtreffen. Eén persoon kan dus zelf een enorm publiek bereiken en beïnvloeden.

Het valt op dat ongeveer 83% van de TikTok-gebruikers daadwerkelijk hun eigen content heeft geüpload. Ondanks dit staat TikTok ook bekend om zijn hoge betrokkenheidspercentages onder micro-influencers, waardoor het een krachtig hulpmiddel wordt voor persoonlijke merken en marketeers om geliked te worden.

Jonge creatieve talenten

De jonge menigte en ongelooflijke creativiteit van contentmakers vormen de leidende positie die TikTok inneemt in sociale media in de wereld. Door supersterren als Khaby Lame of Charli D’Amelio, maakt TikTok het nog duidelijker welke macht het bezit in de vorm van moderne cultuur en trends. Inderdaad, TikTok heeft zich bewezen als een unieke plek op de kaart voor zowel merken als gebruikers, of ze nu normale mensen of contentmakers zijn. Zelf benieuwd hoe je meer uit je TikTok kunt halen? Bekijk onze diensten hier.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant