Hoe oud moet je zijn voor Pinterest?

Pinterest is een populair platform voor het ontdekken en delen van ideeën, inspiratie en creativiteit. Maar hoe oud moet je eigenlijk zijn om Pinterest te gebruiken? In dit artikel leggen we de leeftijdsbeperkingen van Pinterest uit en hoe het platform omgaat met gebruikers van verschillende leeftijden.

Leeftijdsbeperkingen op Pinterest

Pinterest heeft een minimumleeftijd ingesteld voor het gebruik van het platform om de privacy van jonge gebruikers te waarborgen. Volgens de gebruiksvoorwaarden van Pinterest moet je minimaal 13 jaar oud zijn om een account aan te maken en het platform te gebruiken. Dit is in overeenstemming met de Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) in de Verenigde Staten, die vereist dat online diensten de privacy van kinderen onder de 13 jaar beschermen.

Jongere gebruikers en veiligheid op Pinterest

Voor gebruikers tussen 13 en 18 jaar oud heeft Pinterest specifieke richtlijnen en functies om hun veiligheid en privacy te waarborgen. Zo kunnen jongere gebruikers ervoor kiezen om hun account privé te maken, zodat alleen goedgekeurde volgers hun Pins kunnen zien. Daarnaast biedt Pinterest tools en bronnen voor ouders en opvoeders om jongere gebruikers te begeleiden bij het veilig en verantwoordelijk gebruik van het platform.

Pinterest Volgers, Pin Likes en Repins 

Een doel van veel Pinterest gebruikers is om een groter aantal Pin Likes vergaren en meer Repins verzamelen door waardevolle en boeiende content te delen. Het delen van inspirerende Pins, het maken van aantrekkelijke borden en het actief betrokken zijn bij de Pinterest-community kan leiden tot een groeiende Pinterest volgersbasis en meer interactie met je Pins.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant