Wat is de beste tijd om te posten op LinkedIn?

Om de impact van je posts op Linkedin te vergroten, is het belangrijk om te weten wanneer je het beste kunt posten om zoveel mogelijk LinkedIn volgers, connecties en likes te bereiken. Dit artikel onderzoekt de optimale tijden om content op LinkedIn te delen.

Het belang van timing op LinkedIn

De timing van je posts kan een aanzienlijke invloed hebben op de hoeveelheid engagement die ze ontvangen. LinkedIn is een zakelijk netwerk, dus het gebruik ervan verschilt significant van dat van meer persoonlijk georiënteerde sociale media zoals Instagram. De meeste gebruikers zijn actief tijdens werkgerelateerde uren, wat betekent dat de beste tijden om te posten samenhangen met de werkweek en werkdag.

Beste dagen om te posten

Over het algemeen zijn dinsdag, woensdag en donderdag de beste dagen om op LinkedIn te posten. Dit zijn de dagen waarop professionals het meest betrokken zijn bij hun werk en waarschijnlijker tijd besteden aan het bijwerken van hun LinkedIn tijdens pauzes of tussen de werkzaamheden door.

Beste tijden om te posten

Wat betreft de beste tijdstippen:
Ochtenduren: Tussen 7:30 en 8:30 uur, wanneer veel professionals hun dag beginnen en hun sociale media en nieuwsfeeds checken.
Lunchtijd: Rond 12:00 uur wanneer gebruikers pauze hebben en tijd besteden aan het bijhouden van hun netwerk.
Einde van de werkdag: Tussen 17:00 en 18:00 uur, wanneer mensen hun werkzaamheden afronden en nog een laatste keer hun updates bekijken.

Deze tijden zijn richtlijnen die kunnen variëren afhankelijk van de specifieke doelgroep en geografische locatie van je LinkedIn volgers.

Factoren die de beste postingtijd beïnvloeden

Ken je publiek

Verschillende sectoren kunnen verschillende optimale tijden hebben. Bijvoorbeeld, professionals in de financiële sector starten hun dag mogelijk vroeger dan die in de creatieve industrie. Het is belangrijk om de routines van je doelgroep te begrijpen en je posts daarop af te stemmen.

Test verschillende tijden

Experimenteer met posten op verschillende tijden en dagen om te zien welke de meeste engagement opleveren in de vorm van LinkedIn likes, shares en comments. Gebruik LinkedIn Analytics om de prestaties van je posts te volgen en te analyseren welke tijden het beste werken voor jouw specifieke publiek.

Wees consistent

Regelmatig posten is belangrijk om onder de aandacht te blijven bij je LinkedIn connecties. Het ontwikkelen van een consistent postschema kan helpen om een verwachting bij je volgers te creëren, wat kan leiden tot meer interacties en likes van je content.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant