Hoe werkt YouTube shorts?

Recentelijk heeft YouTube een nieuw functie toegevoegd. Deze YouTube Shorts biedt een nieuwe manier om korte, boeiende video’s te maken en te bekijken. Geïnspireerd door het succes van vergelijkbare platforms zoals TikTok, stelt YouTube Shorts je in staat om korte video’s te delen waarmee je een groot publiek kunt bereiken en sneller viraal kunt gaan. In dit artikel leggen we uit hoe je YouTube Shorts kunt gebruiken, bekijken, en indien gewenst, hoe je ze kunt uitzetten.

Wat zijn YouTube Shorts?

YouTube Shorts zijn korte video’s die niet langer duren dan 60 seconden. Deze functie is ontworpen om snelle en gemakkelijke consumptie van content mogelijk te maken. Dit is perfect voor mensen die op hun telefoon even snel wat entertainment willen consumeren. Shorts bieden een verscheidenheid aan creatieve tools, waaronder de mogelijkheid om muziek toe te voegen, de snelheid te veranderen, en timers te gebruiken.

Hoe maak je YouTube Shorts?

Stap 1: Toegang tot de Shorts camera
Je kunt toegang krijgen tot de Shorts camera via de YouTube-app door op het “+” icoon te tikken en vervolgens ‘Shorts maken’ te selecteren. Hiermee open je de interface waar je direct kunt beginnen met het opnemen van je video.

Stap 2: Gebruik de creatieve tools
Tijdens het opnemen van je Short kun je gebruik maken van verschillende tools om je video te bewerken. Je kunt tekst toevoegen, de snelheid aanpassen, en muziek uit een uitgebreide bibliotheek kiezen. Deze tools helpen je om je video aantrekkelijk en uniek te maken zodat de shorts meer geviewd worden en je shorts mogelijk ook meer bekeken worden.

Stap 3: Publiceer je Short
Na het opnemen en bewerken van je Short, kun je een titel toevoegen en de video publiceren. YouTube biedt ook opties om de zichtbaarheid van je video te beheren, zoals het instellen van de video als openbaar, verborgen, of privé.

YouTube Shorts bekijken

Om YouTube Shorts te bekijken, kun je eenvoudig naar het Shorts-tabblad op de YouTube-app navigeren. Hier worden Shorts weergegeven in een verticale feed, vergelijkbaar met andere platforms voor korte video’s. Je kunt door Shorts bladeren door omhoog of omlaag te vegen, en interactie hebben met video’s door ze te liken, te delen, of erop te reageren.

YouTube Shorts uitzetten

Hoewel YouTube Shorts voor velen een welkome toevoeging is, prefereren sommige gebruikers langere content. Als je liever geen Shorts op je feed ziet, kun je deze functie niet direct uitzetten via YouTube-instellingen. Echter, je kunt wel minder Shorts aanbevolen krijgen door regelmatig op ‘Niet geïnteresseerd’ te tikken wanneer een Short verschijnt. Dit traint het algoritme om minder van dergelijke content te tonen.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant