Wat kost YouTube Premium?

YouTube Premium voorziet gebruikers van een uitgebreide kijkervaring zonder advertenties. Maar wat is YouTube Premium precies, wat zijn de kosten, en welke voordelen biedt het? In dit artikel hebben we het over de basis van het YouTube Premium abonnement tot specifieke onderdelen zoals YouTube Premium Lite en YouTube Premium Family.

Wat is YouTube Premium?

YouTube Premium is een betaald abonnement dat gebruikers toegang biedt tot extra functies op YouTube en andere gerelateerde diensten. De belangrijkste aantrekkingskracht van een YouTube Premium abonnement is de mogelijkheid om content te bekijken zonder onderbrekingen van advertenties. Dit geldt voor alle content op het platform, zoals wat voor YouTube reacties er zijn, hoeveel YouTube live viewers een bepaalde stream heeft en standaard geüploade video’s.

Daarnaast kunnen Premium-gebruikers video’s downloaden voor offline weergave en op de achtergrond afspelen. Dit kan bijzonder handig zijn voor het luisteren naar muziek of podcasts via YouTube Music.

YouTube Premium prijs 

De YouTube Premium prijs kan variëren afhankelijk van de locatie en het abonnementstype. In de meeste gevallen kost een standaard YouTube Premium abonnement rond de €11,99 per maand. Voor die prijs kunnen gebruikers genieten van alle voordelen die YouTube Premium te bieden heeft op een enkel account.

YouTube Premium Lite

Voor gebruikers die voornamelijk geïnteresseerd zijn in het bekijken van video’s zonder advertenties, maar die de extra functies van het volledige abonnement niet nodig hebben, is er YouTube Premium Lite. Deze versie is voordeliger geprijsd en biedt nog steeds de mogelijkheid om advertentievrij video’s te bekijken op YouTube en YouTube Music. Echter, functies zoals offline downloaden en achtergrond playback zijn niet inbegrepen.

YouTube Premium Family

Voor gezinnen biedt YouTube een speciale variant: YouTube Premium Family. Dit pakket laat tot zes gezinsleden toe om van alle Premium voordelen te genieten onder één abonnement, wat de kosten per persoon aanzienlijk verlaagt. Dit plan is ideaal voor huishoudens waar meerdere mensen YouTube actief gebruiken.

Ononderbroken kijkervaring

YouTube Premium biedt een veelzijdige en ononderbroken ervaring voor kijkers die vaak gebruikmaken van het platform. Of het nu gaat om het volgen van live streams zonder onderbrekingen, het deelnemen aan community-discussies met Youtube reactie antwoorden, of simpelweg genieten van je favoriete video’s zonder advertenties, YouTube Premium en zijn varianten zoals YouTube Premium Lite en YouTube Premium Family, bieden opties die passen bij verschillende behoeften en budgetten. 

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant