Hoe tag je iemand op instagram?

Op Instagram, een van de favoriete sociale netwerken van meer dan een miljard mensen, is het taggen van vrienden, merken of influencers een soort van netwerken om jezelf te promoten en relaties op te bouwen, zodat je o.a. meer volgers, IGTV views of Saves ontvangt. Of je nu nieuw bent op Instagram of je sociale mediastrategie wilt verbeteren, deze handleiding neemt je mee door de stappen en strategieën om iemand succesvol te taggen op Instagram.

Wat is taggen?

Taggen op Instagram betekent dat je een andere gebruiker in je foto of verhaal linkt. Dit zorgt ervoor dat jouw post verschijnt op de profielpagina van de getagde persoon onder het tabblad ‘Foto’s waarin jij bent getagd’. Het is een zeer effectieve manier om iemands aandacht te trekken en je bereik te vergroten.

Hoe tag je iemand in een bericht?

1. Upload een foto of video: Begin met het uploaden van een foto of video zoals je normaal zou doen.
2. Klik op ‘Taggen’: Voordat je je bericht plaatst, klik je op ‘Taggen’ of ‘Mensen taggen’, afhankelijk van je app-versie.
3. Zoek de gebruiker: Schrijf in de zoekbalk de Instagram-naam van de persoon die je wilt taggen.
4. Taggen: Raak de plek in de afbeelding aan waar je de persoon wilt taggen. In één afbeelding kun je meerdere mensen taggen.
5. Voltooi en Deel: Ga verder met het delen van je bericht zoals gewoonlijk.

Taggen in een Instagram Story

1. Maak een story: Swipe naar rechts in je Instagram-feed om een story te maken.
2. Gebruik de ‘@’ Functie: Typ ‘@’ gevolgd door de gebruikersnaam van degene die je wilt taggen. Instagram zal opties laten zien tijdens het typen.
3. Voeg de tag toe: Tik op de gewenste gebruiker en voeg deze toe aan je story.
4. Deel je story: Deel de story zoals je normaal zou doen. De getagde persoon krijgt hiervan bericht.

Taggen, Do’s and Don’ts

Do’s

– Wees Relevant: Tag alleen personen of merken die daadwerkelijk gerelateerd zijn aan de inhoud van je post.
– Vraag Toestemming: In sommige gevallen is het beleefd om toestemming te vragen voordat je iemand tagt, vooral als de content persoonlijk of gevoelig is.
– Gebruik tags voor netwerken: Taggen kan een geweldige manier zijn om verbinding te maken met merken, influencers en potentiële klanten.

Don’ts

– Over-tag niet: Overmatig taggen van mensen die niet relevant zijn voor je post kan als spam worden beschouwd.
– Vermijd ongepaste tags: Tag mensen niet met obscene content of tags die niet relevant voor hen zijn.
– Misbruik tags niet voor promotie: Misbruik tags niet alleen om aandacht te krijgen of te promoten zonder echte relevantie.

Bereik een groter publiek

Het taggen van iemand op Instagram is een krachtig hulpmiddel om zichtbaarheid en betrokkenheid te vergroten. Of je nu vrienden tagt in een persoonlijke foto of een merk in een promotiepost, het correct gebruiken van tags kan je helpen om een groter publiek te bereiken en je netwerk op het platform te versterken. Onthoud altijd de etiquette van taggen: blijf relevant, respectvol en authentiek. Door deze richtlijnen te volgen, kun je het taggen op Instagram effectief gebruiken voor jouw sociale media strategieën.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant