Hoeveel MB kost TikTok?

Als je weet dat er miljoenen gebruikers dagelijks door honderden TikTok video’s scrollen, sharen, liken en reageren, vraag je je misschien af: hoeveel mobiele data verbruikt TikTok? Dit kan ook een belangrijke overweging zijn, als je een beperkt databudget hebt. Wij vertellen je meer over het datagebruik van TikTok en bieden we tips om dit te beheren.

Dataverbruik van TikTok 

TikTok is grotendeels afhankelijk is van video’s, wat betekent dat het datagebruik aanzienlijk kan zijn. Gemiddeld kan TikTok ongeveer 70 MB tot 120 MB per uur verbruiken bij het bekijken van video’s in standaardkwaliteit. Dit getal kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de video’s en de duur van het gebruik.

Factoren die data gebruik beïnvloeden

Verschillende factoren kunnen beïnvloeden hoeveel data TikTok gebruikt. Hoogwaardige video’s verbruiken bijvoorbeeld meer data. Als je vaak live video’s kijkt of zelf video’s uploadt, zal je datagebruik ook hoger zijn. Daarnaast kan het browsen door de “Voor Jou”-pagina, waar video’s automatisch worden afgespeeld, ook bijdragen aan een hoger datagebruik.

Hoe data gebruik te beperken op TikTok

Om het datagebruik van TikTok te verminderen, kun je de ‘Data Saver’-functie inschakelen in de app-instellingen. Dit verlaagt de video kwaliteit en kan aanzienlijk besparen op het verbruik van mobiele data. Het is ook aan te raden om video’s te bekijken terwijl je verbonden bent met Wi-Fi om het gebruik van mobiele data te verminderen.

Het belang van wifi en offline bekijken

Een andere strategie is om TikTok-video’s te bekijken terwijl je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk. Dit kan helpen om je mobiele data te sparen voor andere activiteiten. TikTok biedt ook een optie om video’s te downloaden voor offline bekijken, wat kan helpen om datagebruik te verminderen wanneer je geen toegang hebt tot Wi-Fi.

Wees bewust van je dataverbruik

Hoewel TikTok een aanzienlijke hoeveelheid data kan verbruiken, zijn er manieren om dit verbruik te beheersen. Door bewust te zijn van de factoren die datagebruik beïnvloeden en door het gebruik van functies zoals ‘Data Saver’ en Wi-Fi-netwerken, kunnen gebruikers genieten van TikTok zonder zorgen over hun data limieten.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant