Hoe ontvolg je iemand op TikTok?

Het hebben van veel volgers kan aantrekkelijk zijn, maar het kan voorkomen da we iemand willen ontvolgen op TikTok. Of het nu is omdat hun content niet langer relevant is of simpelweg omdat onze interesses veranderd zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je iemand op een snelle en eenvoudige manier kunt ontvolgen op TikTok.

Zoek de gebruiker die je wilt ontvolgen

Het proces begint met het vinden van de persoon die je wilt ontvolgen. Je kunt dit doen door naar hun profiel te gaan. Typ hun gebruikersnaam in de zoekbalk of vind ze in je volgerslijst.

Toegang tot het profiel

Eenmaal op het profiel van de gebruiker, zie je een knop die aangeeft dat je deze persoon volgt. Deze knop is meestal te vinden naast de profielfoto van de gebruiker, onder hun gebruikersnaam en biografie.

Ontvolg de gebruiker

Klik op deze knop en je krijgt een optie om de gebruiker te ontvolgen. TikTok vraagt soms om bevestiging om ervoor te zorgen dat je niet per ongeluk iemand ontvolgt. Bevestig je keuze, en voilà, je volgt de persoon niet meer.

Denk na over je keuze

Voordat je iemand ontvolgt, is het belangrijk om na te denken over je redenen. Is de content niet meer relevant of boeiend voor je, of heb je andere redenen? Het is altijd goed om bewuste beslissingen te maken op sociale media.

De impact van ontvolgen

Bedenk dat ontvolgen invloed kan hebben op de ander, vooral als het iemand is die je kent. Wees je bewust van de sociale aspecten die bij deze actie komen kijken. Als je iemand ontvolgt, krijg je bovendien onder andere geen likes en views meer van deze persoon.

Alternatieven voor ontvolgen

Gebruik de ‘niet geïnteresseerd’-functie:

Als je niet langer geïnteresseerd bent in de content van iemand, maar niet direct wilt ontvolgen, kun je de ‘Niet Geïnteresseerd’-functie gebruiken. Dit helpt om de content van deze gebruiker te verminderen in je feed zonder te ontvolgen.

Beperk de zichtbaarheid van posts:

Je kunt ook de zichtbaarheid van posts van bepaalde gebruikers beperken zonder hen te ontvolgen. Dit kan handig zijn als je tijdelijk minder van hun content wilt zien.

Jij beslist over je eigen TikTok account

Het ontvolgen van iemand op TikTok is een eenvoudige actie, maar het is goed om bewust te zijn van de sociale consequenties die het kan hebben. Of je nu iemand ontvolgt vanwege veranderende interesses of om je feed te beheren, het proces is snel en gebruiksvriendelijk. Onthoud dat je sociale media-ervaring in jouw handen ligt en dat het aanpassen van je volgerslijst een natuurlijk onderdeel is van het gebruik van TikTok. Met deze tips kun je je TikTok-ervaring vormgeven op een manier die het beste bij jou past.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant