Hoe maak ik een account aan op Snapchat?

Ga jij ook mee met de trend van SnapChat of wil je het platform juist verlaten? Een Snapchat account aanmaken is eenvoudig. In dit artikel leiden we je door de stappen om een Snapchat-account aan te maken, en bespreken we ook hoe je een account kunt verwijderen als dat nodig is.

Een Snapchat account aanmaken

Stap 1: Download de app
Download de Snapchat-app vanuit de Apple App Store of Google Play Store op je mobiele apparaat.

Stap 2: Account registratie
Open de app en tik op ‘Sign Up’ (Aanmelden). Voer je voor- en achternaam in en tik op ‘Sign Up & Accept’ (Aanmelden en Accepteren).

Stap 3: Geboortedatum
Voer je geboortedatum in. Snapchat vereist dat gebruikers minimaal 13 jaar oud zijn om een account te kunnen aanmaken.

Stap 4: Gebruikersnaam kiezen
Kies een unieke gebruikersnaam voor je account. Als de door jou gekozen naam al in gebruik is, zal Snapchat alternatieven voorstellen of kun je een andere naam proberen.

Stap 5: Wachtwoord instellen
Stel een sterk wachtwoord in om je account te beveiligen.

Stap 6: E-mail en telefoonnummer
Voer je e-mailadres en telefoonnummer in. Deze stappen zijn belangrijk voor accountverificatie en het herstellen van je account mocht je je inloggegevens vergeten.

Stap 7: Vrienden toevoegen
Na het instellen van je account kun je vrienden toevoegen door toegang te verlenen tot je contacten of door hun Snapchat-namen te zoeken. Meer vrienden nodig? Bekijk dan onze opties om SnapChat volgers te kopen.

Snapchat account verwijderen

Het kan voorkomen dat je besluit je Snapchat-account te verwijderen. Houd er dan wel rekening mee dat je dan ook geen views meer krijgt. Hieronder vind je stapsgewijze instructies voor zowel iOS- als Android-apparaten.

Snapchat account verwijderen Android

1. Open Snapchat: Open de Snapchat-app op je Android-apparaat.
2. Ga naar instellingen: Tik op je profielfoto in de linkerbovenhoek, gevolgd door het tandwielicoon om naar instellingen te gaan.
3. Account verwijderen: Scroll naar beneden naar ‘Support’, tik op ‘I Need Help’ (Ik heb hulp nodig), en zoek naar ‘Delete My Account’ (Verwijder mijn account). Volg de instructies om je account te deactiveren.

Hoe verwijder je Snapchat account op iOS

Het proces om je Snapchat-account op een iOS-apparaat te verwijderen is vergelijkbaar met Android, met kleine verschillen in de menu-interface.

Jij kiest zelf je online aanwezigheid

Door je Snapchat-account te activeren, kun je beginnen met het opbouwen van Snapchat views en het vergroten van je kring van Snapchat volgers. Mocht je echter besluiten dat Snapchat niet meer bij je past, dan is het proces om je account te verwijderen net zo eenvoudig. 

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant