Hoe ga je live op TikTok?

TikTok is niet alleen een platform voor het delen van korte video’s, maar biedt ook de mogelijkheid om live te gaan. Deze functie stelt gebruikers in staat om in real-time te communiceren met hun volgers, een essentieel aspect voor iedereen die zijn of haar aanwezigheid op het platform wil vergroten. In dit artikel op 99likes.nl lees je hoe je live kunt gaan op TikTok en wat je daarbij moet weten.

Voorwaarden van live gaan op TikTok

Voordat je live kunt gaan, zijn er een paar basisvoorwaarden waaraan je moet voldoen. Ten eerste moet je 16 jaar of ouder zijn om de TikTok live functie te gebruiken. Ben je tussen de 16 en 18 jaar oud, dan heb je toestemming van een ouder of voogd nodig. Daarnaast is het belangrijk dat je een bepaald aantal volgers hebt, meestal rond de 1000, hoewel dit aantal kan variëren afhankelijk van je locatie en de TikTok-regelgeving.

Hoe ga je nu live op TikTok? Wij leggen het stap voor stap uit

Stap 1: Open de TikTok app op je telefoon

Open de TikTok-app op je smartphone. Zorg ervoor dat je de laatste versie van de app gebruikt om toegang te hebben tot alle nieuwste functies.

Stap 2: Ga naar de Opnamepagina

Klik op het ‘+’ icoon in het midden van de onderste menu balk om naar de opnamepagina te gaan.

Stap 3: Kies de Live Optie

Veeg naar links bij de opnamemogelijkheden tot je de ‘Live’ optie vindt. Hier kun je een titel toevoegen aan je live-uitzending. Zorg ervoor dat de titel aantrekkelijk en beschrijvend is om kijkers te trekken.

Stap 4: Start je live uitzending

Zodra je klaar bent om live te gaan, klik je op de ‘Go Live’ knop. Nu ben je live en kunnen je volgers je in real-time zien en met je communiceren.

Tips voor meer likes tijdens het live gaan op TikTok

Interactie, content, promotie & regelmaat. Dit zijn belangrijke factoren voor meer succes op je TikTok live uitzending.

Interactie: Praat met je kijkers, beantwoord vragen en creëer een interactieve ervaring.
Content: Bied waardevolle en interessante content die past bij je doelgroep.
Promotie: Promoot je live-sessies vooraf op TikTok en andere sociale media platforms.
Regelmaat: Ga regelmatig live, zo weten je volgers wat er zich te wachten staan.Hoe fijn is het als jouw viewers klaar zitten voor weer een nieuwe uitzending.

Live gaan op TikTok kan een mooie manier zijn om je connectie met je volgers te verdiepen en je bereik op het platform te vergroten. Zorg ervoor dat je voldoet aan de voorwaarden, bereid je goed voor, en gebruik live-uitzendingen als een manier om unieke en virale content te delen. Met de juiste aanpak en betrokkenheid, kan live gaan op TikTok een leuke en lonende ervaring zijn om je fanbase op te bouwen.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant