Hoe deactiveer je Instagram?

Er kunnen vanallerlei redenen zijn om pauze te nemen van sociale media. Of je nu privacyzorgen hebt, of gewoon even afstand wilt nemen van het sociale netwerk, even niet meer gevolgd, geliked of wilt reageren op reacties. het tijdelijk deactiveren van je Instagram account kan een goede optie zijn. In dit artikel vertellen we je hoe je je Instagram account kunt deactiveren.

Het verschil tussen deactiveren en verwijderen

Voordat we ingaan op de stappen om je account te deactiveren, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen het deactiveren en het permanent verwijderen van je Instagram account. Deactivering is tijdelijk; je account, foto’s, reacties en likes worden verborgen totdat je besluit om het weer te activeren. Bij verwijdering wordt je account permanent verwijderd, inclusief al je content en volgers.

Stappen om je Instagram account te deactiveren

1. Inloggen via een webbrowser: Instagram staat het deactiveren van accounts niet toe via de app. Je moet inloggen op je Instagram account via een webbrowser op je computer of mobiele apparaat.

2. Naar Je profiel gaan: Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek en selecteer ‘Profiel bewerken’.

3. Deactiveren kiezen: Scroll naar beneden op de pagina ‘Profiel bewerken’ en klik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’ onderaan de pagina.

4. Reden voor deactivering selecteren: Instagram vraagt waarom je je account wilt deactiveren. Kies een reden uit het dropdownmenu.

5. Wachtwoord opnieuw invoeren: Om de deactivering te bevestigen, moet je je wachtwoord opnieuw invoeren.

6. Account deactiveren: Klik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’. Je account wordt nu verborgen totdat je besluit het weer te activeren door in te loggen.

Belangrijke overwegingen

– Je kunt je Instagram account slechts één keer per week deactiveren.
– Als je account gedeactiveerd is, kunnen anderen je profiel, foto’s of reacties niet zien.

Goed alternatief voor verwijderen

Het deactiveren van je Instagram account is een eenvoudige en omkeerbare manier om een pauze te nemen van het sociale netwerk. Door deze stappen te volgen, kun je je aanwezigheid op Instagram tijdelijk verborgen houden zonder je account permanent te verwijderen. Het deactiveren van je Instagram kan nuttig zijn voor je mentale welzijn en het is goed om te weten dat het mogelijk is om terug te keren naar Instagram wanneer je er klaar voor bent.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant