Hoeveel gebruikers heeft TikTok?

TikTok is zonder twijfel een van de meest populaire sociale mediaplatforms van dit moment. Vooral onder jongeren zijn is een groot percentage op TikTok actief.  Maar hoeveel gebruikers heeft TikTok eigenlijk? We hebben het voor je uitgezocht en de resultaten gepubliceerd in dit artikel, zodat je een beter idee krijgt over de omvang van TikTok’s gebruikersbestand.

De opkomst van TikTok

TikTok, oorspronkelijk bekend als Musical.ly, werd in 2016 gelanceerd in China en veroverde snel de wereld. Het platform is ontworpen om gebruikers de mogelijkheid te bieden korte video’s te maken en te delen, meestal met muziek en creatieve effecten. Het werd al snel een wereldwijd fenomeen en trok vooral de aandacht van tieners en jongvolwassenen die elkaar volgen en liken. Maar hoe groot is de TikTok gemeenschap nu echt?

Wereldwijde gebruikersaantallen

Volgens de meest recente gegevens had TikTok meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd. Dit is een indrukwekkende prestatie, vooral als je bedenkt dat het platform nog relatief jong is in vergelijking met andere sociale mediareuzen. Een groot deel van deze gebruikers bevindt zich in Azië, maar TikTok heeft ook een sterke aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en andere delen van de wereld.

TikTok en de jeugd

TikTok heeft een speciale aantrekkingskracht op jongeren. De korte en pakkende video’s, samen met de mogelijkheid om je creativiteit te uiten, maken het platform aantrekkelijk voor tieners en jongvolwassenen. Het is een plek waar trends snel opkomen en waar jongeren hun stem kunnen laten horen over onderwerpen die hen bezighouden. TikTok heeft zelfs invloed gehad op de muziekindustrie, met nummers die viraal gaan dankzij populaire dans- en lip-sync-video’s.

De toekomst van TikTok?

TikTok heeft sinds zijn opkomst een indrukwekkend aantal gebruikers verzameld en het blijft nog steeds groeien. Met meer dan 1 miljard actieve gebruikers wereldwijd waar vooral steeds meer jongeren bijkomen, kunnen we wel stellen dat TikTok zijn stempel gedrukt heeft op de sociale mediawereld. Het zal interessant zijn om te zien hoe het platform zich verder ontwikkelt en welke trends het in de toekomst zal voortbrengen.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant