Hoelang bestaat TikTok?

TikTok is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van veel jongeren. Maar hoelang bestaat TikTok eigenlijk? In dit artikel nemen we je mee op een reis door de tijd en kijken we naar de geschiedenis van TikTok, vanaf de allereerste dagen tot waar het nu is.

De geboorte van TikTok

TikTok, oorspronkelijk bekend als Musical.ly, werd voor het eerst gelanceerd in september 2016. Het idee achter de app was simpel maar geniaal. Het stelde gebruikers namelijk in staat om korte video’s te maken waarin ze playbackten op hun favoriete nummers om ze vervolgens te delen. Dit concept sprak veel jongeren over de hele wereld meteen aan.

In augustus 2018 werd Musical.ly officieel overgenomen door het Chinese bedrijf ByteDance, dat de app omdoopte tot TikTok. Hiermee begon de app aan zijn reis naar wereldwijde dominantie.

De wereldwijde uitbreiding

Na de rebranding tot TikTok ging de app snel internationaal. In de daaropvolgende jaren veroverde TikTok de harten van miljoenen gebruikers over de hele wereld, met name onder jongeren. Maar de eenvoudige interface en de mogelijkheid om creatieve video’s te maken, maakten de app aantrekkelijk voor mensen van alle leeftijden.

TikTok in de huidige tijd

Nu, enkele jaren na de lancering van TikTok, heeft de app een immense groei doorgemaakt. Het is uitgegroeid tot een platform waar mensen niet alleen playbacken op muziek, maar ook hun talenten laten zien, grappige sketches maken en belangrijke boodschappen delen. TikTok heeft zichzelf gevestigd als een creatief en vermakelijk sociaalmediaplatform.

Tijdelijke rage of een blijvertje?

Hoewel TikTok nog niet zo lang bestaat als sommige andere sociale media, heeft het in een relatief korte tijd een enorme impact gehad. Het is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat de manier waarop we video’s maken en delen heeft veranderd. TikTok heeft bewezen dat het niet alleen een tijdelijke rage is, maar eerder een blijvend onderdeel van het sociale mediagebruik van jongeren over de hele wereld.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant