Welke hashtags gebruiken op TikTok?

Voor TikTok gebruikers zijn hashtags meer dan alleen een trend geworden. Ze zijn een absoluut nodig om je content op te laten vallen en meer Likes, Volgers en Views te krijgen. Hashtags helpen je om je video’s in de schijnwerpers te brengen, je bereik te vergroten en een community rond je eigen inhoud te ontwikkelen. Dit artikel gaat dieper in op de TikTok hashtags, zoals welke je moet gebruiken, hoe je ze het beste kunt gebruiken, en waarom dat echt zo belangrijk is voor succes op dit sociale netwerk.

Hashtags: Jouw ticket naar TikTok succes

Wat zijn hashtags?

Hashtags zijn woorden of zinnen die anderen helpen bij het categoriseren van jouw content en maken deze vindbaar via TikTok’s zoekfunctie. Wanneer je een video plaatst met een bepaalde hashtag, wordt deze toegevoegd aan de pool van inhoud die is gelabeld met diezelfde tag. Je clip kan dus worden bekeken in de profielfeed van iemand die op zoek is naar die hashtag.

De kracht van trending hashtags

Trending hastags zijn meestal trending onderwerpen, evenementen of wereldwijde uitdagingen. Door deze te gebruiken, kan jouw content worden opgepikt door een breder publiek dat geïnteresseerd is in de laatste trends.

Niche hashtags: Vind jouw gemeenschap

Terwijl trending hashtags je bredere zichtbaarheid bieden, helpen niche hashtags je om een specifieke doelgroep te bereiken. Deze zijn minder competitief en meer gericht. Bijvoorbeeld, als je content maakt over veganistisch koken, kan het gebruik van #VeganRecipes jouw video’s verbinden met een betrokken gemeenschap die geïnteresseerd is in dit onderwerp.

De balans vinden

Pas de perfecte mix toe van algemene, trending en niche hashtags voor maximale targeting. Door dit te doen, kan dit de kans vergroten dat een breed scala aan mensen je video opmerken, evenals degenen die specifiek geïnteresseerd zijn in jouw content.

Het kiezen van de juiste hashtags

Ken je publiek

Begrijp wie je wilt bereiken. Als je content gericht is op sportliefhebbers, gebruik dan hashtags zoals #SportsTok of #FitnessGoals.

Wees relevant

Zorg ervoor dat jouw hashtags relevant zijn voor de content die je post. Irrelevante hashtags kunnen je zichtbaarheid schaden en leiden tot een lagere betrokkenheid.

Experimenteer en analyseer

Probeer verschillende combinaties van hashtags uit en analyseer welke het beste werken. TikTok’s analysetools kunnen je hierbij helpen.

Maak naam via TikTok

Hashtags staan centraal in het leven van tieners op TikTok en spelen een strategische rol in het actief en zichtbaar opbouwen van een gemeenschap rondom content. Een gemeenschap opbouwen krijg je voor elkaar door middel van intelligente mixes van trending, algemene en niche hashtags. Dit zal je helpen om je bereik uit te breiden en een naam voor jezelf te maken in de wereld van TikTok. 

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant