Hoe verwijder je een instagram account?

In de hedendaagse wereld speelt social media een centrale rol in het leven van veel jongeren. Instagram is een populaire keuze gezien het aantal gebruikers die het heeft. Soms komen er echter momenten waarop je afstand wilt nemen van je online aanwezigheid. Misschien heb je genoeg van de constante stroom van foto’s, de druk om perfecte posts te maken, of wil je gewoon meer tijd besteden aan andere dingen. Wat je reden ook is, in dit artikel zullen we je laten zien hoe je je Instagram-account veilig kunt verwijderen.

Stap 1: Maak een backup

Voordat je overgaat tot het verwijderen van je Instagram-account, is het verstandig om een backup te maken van al je foto’s en video’s die je op de app hebt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat je geen waardevolle herinneringen verliest. Je kunt dit doen door naar je profiel te gaan, op het menu-icoontje te klikken en vervolgens “Instellingen” te selecteren. Scroll naar beneden en zoek de optie “Gegevens downloaden” onder het kopje “Privacy en beveiliging”. Hiermee kun je al je gegevens, inclusief je foto’s en video’s, downloaden naar je apparaat.

Stap 2: Ga naar de Instagram website

Om je Instagram-account te verwijderen, moet je naar de officiële website van Instagram gaan via een webbrowser op je computer of mobiele apparaat. Het is niet mogelijk om je account te verwijderen via de Instagram-app op je telefoon.

Stap 3: Log in op je account

Eenmaal op de website, log je in op je Instagram-account met je gebruikersnaam en wachtwoord. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je het juiste account verwijdert.

Stap 4: Ga naar de account verwijderingspagina

Klik op je profielfoto in de rechterbovenhoek van de Instagram-website om naar je profiel te gaan. Daar zie je een tandwiel-icoontje naast de knop “Bewerken profiel”. Klik op het tandwiel-icoontje om naar de instellingen van je account te gaan.

Scroll vervolgens naar beneden in de instellingen totdat je de optie “Account tijdelijk uitschakelen of definitief verwijderen” ziet. Klik op deze optie om verder te gaan.

Stap 5: Kies voor account verwijderen

Op de account verwijderingspagina krijg je twee opties: “Account tijdelijk uitschakelen” en “Account definitief verwijderen”. Als je van plan bent om je Instagram-account permanent te verwijderen, selecteer dan de tweede optie door erop te klikken.

Stap 6: Geef een reden voor het verwijderen van je account

Instagram zal je vragen om een reden op te geven waarom je je account wilt verwijderen. Je kunt een van de vooraf ingestelde opties kiezen of je eigen reden opgeven. Deze informatie is bedoeld om Instagram te helpen begrijpen waarom gebruikers besluiten hun accounts te verwijderen.

Stap 7: Voer je wachtwoord opnieuw in

Om te bevestigen dat je echt degene bent die je account wil verwijderen, moet je je wachtwoord opnieuw invoeren.

Stap 8: Verwijder je Instagram account

Klik op de rode knop met de tekst “Mijn account definitief verwijderen” om je Instagram-account permanent te verwijderen. Instagram zal je vragen om deze beslissing te bevestigen voordat ze doorgaan met het verwijderen van je account.

Meer tijd voor andere dingen

Het verwijderen van je Instagram-account kan een belangrijke stap zijn om minder op je telefoon te zitten en meer tijd te besteden aan andere activiteiten. Het is echter een beslissing die je weloverwogen moet nemen, omdat het permanent is en je al je foto’s, video’s en volgers zal verwijderen. Zorg er dus voor dat je een backup maakt van je gegevens voordat je deze stap zet, en volg de bovenstaande stappen zorgvuldig om je account veilig te verwijderen. 

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant