Instagram account gehackt? Dit moet je doen

Het is een vervelende en soms angstaanjagende ervaring: je Instagram account gehackt. Plotseling heb je geen toegang meer tot je account, worden er vreemde berichten geplaatst of ontvang je meldingen over verdachte activiteiten. Gelukkig zijn er stappen die je kunt nemen om je account terug te krijgen en te beveiligen. In dit artikel leggen we uit wat je moet doen als je Instagram account gehackt is en hoe je toekomstige hacks kunt voorkomen.

Stap 1: Herken de tekenen van een gehackt account

Voordat je actie onderneemt, moet je bevestigen dat je Instagram account gehackt is. Enkele tekenen van een hack zijn:

Stap 2: Gebruik de functie “Wachtwoord vergeten”

Als je vermoedt dat je Instagram account gehackt is en je niet kunt inloggen, probeer dan de functie “Wachtwoord vergeten”. Volg deze stappen:

 1. Ga naar de Instagram inlogpagina.
 2. Tik op “Wachtwoord vergeten?”.
 3. Voer je e-mailadres, telefoonnummer of gebruikersnaam in die aan je account is gekoppeld.
 4. Volg de instructies die je per e-mail of sms ontvangt om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Stap 3: Meld de hack bij Instagram

Als je geen toegang kunt krijgen tot je account via de standaard resetmethode, meld dan de hack bij Instagram:

 1. Ga naar de Instagram inlogpagina en tik op “Hulp nodig met inloggen?”.
 2. Selecteer “Problemen met inloggen?” en volg de stappen om Instagram te informeren dat je account is gehackt.
 3. Instagram kan je vragen om verificatie-informatie te verstrekken, zoals de oorspronkelijke e-mail of telefoonnummer dat je voor het account hebt gebruikt.

Stap 4: Herstel je account

Als Instagram je melding ontvangt, zullen ze je door het proces leiden om je account terug te krijgen. Dit kan het verstrekken van identiteitsbewijs omvatten, zoals een foto van jezelf met een code die Instagram je stuurt.

Stap 5: Beveilig je account

Zodra je weer toegang hebt tot je account, is het essentieel om extra beveiligingsmaatregelen te nemen:

 • Verander je wachtwoord: Gebruik een sterk wachtwoord dat moeilijk te raden is. Combineer hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
 • Activeer tweestapsverificatie: Dit voegt een extra beveiligingslaag toe door een code te vereisen die naar je telefoon wordt gestuurd telkens wanneer je inlogt.
 • Controleer je accountinstellingen: Zorg ervoor dat je e-mailadres en telefoonnummer up-to-date zijn.
 • Verwijder verdachte apps: Controleer en verwijder verdachte apps die toegang hebben tot je Instagram account.

Tips om toekomstige hacks te voorkomen

1. Gebruik een sterk en uniek wachtwoord: Vermijd veelgebruikte wachtwoorden zoals “123456” of “password”. Gebruik in plaats daarvan een combinatie van tekens die moeilijk te raden is.

2. Activeer tweestapsverificatie: Dit maakt het moeilijker voor hackers om toegang te krijgen tot je account, zelfs als ze je wachtwoord kennen.

3. Wees voorzichtig met phishing: Klik niet op verdachte links in e-mails of berichten die beweren van Instagram te zijn. Controleer altijd het e-mailadres van de afzender en ga direct naar de officiële Instagram site om in te loggen.

4. Beperk toegang van derden: Sta alleen betrouwbare apps en services toe om toegang te hebben tot je Instagram account. Controleer regelmatig de lijst van gekoppelde apps en verwijder die welke je niet meer gebruikt.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant