Hoe je een YouTube kanaal maakt

Het starten van een YouTube kanaal is een spannende onderneming die je in staat stelt om je passie, kennis en creativiteit te delen met de wereld. Of je nu video’s wilt maken voor je bedrijf, hobby of als een manier om een publiek op te bouwen, deze gids helpt je stap voor stap door het proces van het maken van een YouTube kanaal. We zullen ook bespreken hoe je je kanaal kunt laten groeien door meer youtube abonnees, youtube likes, en youtube live viewers te krijgen.

Waarom een YouTube kanaal maken?

Voordat we ingaan op de technische stappen, is het belangrijk om te begrijpen waarom je een YouTube kanaal wilt maken. YouTube biedt een platform met een wereldwijd publiek waar je video’s kunt uploaden, delen en monetariseren. Of je nu tutorials, vlogs, muziekvideo’s of educatieve content wilt maken, YouTube biedt de tools en het bereik om je doelen te realiseren.

Stap-voor-stap gids voor het maken van een YouTube kanaal

Stap 1: Aanmelden bij Google

Om een YouTube kanaal te maken, heb je een Google-account nodig. Als je er nog geen hebt, kun je er een aanmaken op de Google-account aanmeldpagina.

 1. Ga naar YouTube en klik op “Inloggen” rechtsboven in het scherm.
 2. Meld je aan met je Google-account of maak een nieuw account aan.

Stap 2: Een kanaal maken op YouTube

Nu je bent aangemeld, kun je een YouTube kanaal maken.

 1. Klik op je profielicoon rechtsboven en selecteer “Mijn kanaal”.
 2. Je krijgt de optie om een persoonlijk kanaal of een merkaccount te maken. Een merkaccount is handig als je meerdere mensen toegang wilt geven tot het kanaal.
 3. Voer een naam in voor je kanaal en klik op “Maken”.

Stap 3: Je kanaal aanpassen

Nadat je je kanaal hebt aangemaakt, is het tijd om het aan te passen.

 1. Kanaalbeschrijving: Voeg een beschrijving toe die duidelijk maakt waar je kanaal over gaat. Dit helpt potentiële abonnees om te begrijpen wat ze kunnen verwachten.
 2. Banner en profielfoto: Upload een banner en profielfoto die passen bij je merk of persoonlijkheid.
 3. Links en contactinformatie: Voeg links toe naar je website en social media, en zorg ervoor dat je contactinformatie up-to-date is.

Content creëren en uploaden

Stap 4: Video’s maken en uploaden

Nu je kanaal klaar is, kun je beginnen met het maken en uploaden van video’s. Zorg ervoor dat je video’s van hoge kwaliteit zijn en dat ze waarde bieden aan je kijkers.

 1. Opnemen en bewerken: Gebruik een goede camera en microfoon voor de beste kwaliteit. Bewerk je video’s om ze professioneel en aantrekkelijk te maken.
 2. SEO-optimalisatie: Gebruik relevante zoekwoorden in de titel, beschrijving en tags van je video’s. Dit helpt je video’s om beter gevonden te worden.
 3. Thumbnails: Maak aantrekkelijke thumbnails die kijkers aantrekken om op je video te klikken.

Groeien en interactie met je publiek

Stap 5: Meer youtube abonnees krijgen

Om je kanaal te laten groeien, moet je je richten op het krijgen van meer youtube abonnees. Vraag kijkers om zich te abonneren, maak consistente content en interacteer met je publiek.

Stap 6: Interactie via youtube live viewers en youtube likes

Live streaming is een geweldige manier om direct met je publiek te communiceren. YouTube live viewers kunnen in real-time met je communiceren, wat de betrokkenheid verhoogt. Moedig kijkers aan om je video’s te liken, aangezien youtube likes je video’s helpen om beter te presteren in zoekresultaten.

Stap 7: YouTube kanaal maken voor kinderen

Als je een YouTube kanaal maakt voor kinderen, zijn er extra overwegingen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de COPPA-regels (Children’s Online Privacy Protection Act) en maak kindvriendelijke content.

Een YouTube kanaal maken is een proces dat planning, creativiteit en consistentie vereist. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je een succesvol kanaal opbouwen dat niet alleen meer youtube abonnees aantrekt, maar ook meer youtube likes en youtube live viewers genereert. Of je nu wilt weten hoe maak je een YouTube kanaal of hoe maak je een kanaal op YouTube voor kinderen, deze gids biedt je de tools en kennis die je nodig hebt om te slagen.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant