Groeien op Instagram: Tips voor succes

Groeien op Instagram anno 2023 is niet meer zo makkelijk als het lijkt. Het platform raakt steeds meer verzadigd, dus zonder enige kennis of tijd zul je jouw doelen minder snel behalen. Hoog tijd dus om eens wat meer onderzoek te doen over het platform en het algoritme.

Met de tips en tricks in deze blog leggen we je uit wat er allemaal bij groeien op Instagram komt kijken en bespreken we de absolute don’ts. Zo kun je na het lezen van deze blog direct aan de slag met het verbeteren van jouw social media strategie en meer Insta volgers, meer Insta likes en meer algehele reacties op Instagram kunt krijgen.

Wat komt bij groeien op Instagram kijken?

Om te groeien op Instagram komt er meer bij kijken dan zo af en toe een leuke foto plaatsen. Het vereist tijd, de juiste kennis en soms een kleine investering. Hieronder gaan we dieper op deze elementen in.

Tijd

Groeien op Instagram vereist ten eerste tijd en geduld. Vooral bij organische groei moet je inzetten op langetermijnresultaten. Posts op Instagram worden minder vaak gedeeld met een nieuw publiek, waardoor je minder snel viraal kan gaan zoals op TikTok. Het kost tijd om te ontdekken wat voor jouw account werkt. Dit proces kan enkele maanden duren. Zodra je echter een solide strategie hebt, zal de groei vanzelf komen en hoef je minder tijd te investeren.

Kennis

Zonder enige kennis van het Instagram-algoritme en de mogelijkheden op de app sta je flink achter. Zorg ervoor dat je voldoende kennis opdoet via blogs, podcasts, YouTube-video’s en andere bronnen. Houd de informatie actueel en relevant. Schrijf de belangrijkste tips op en bespreek je ideeën met anderen die verstand hebben van Instagram.

Investering

Hoewel het geen must is, kan een kleine investering je ver helpen bij het groeien op Instagram. Denk aan Instagram-advertenties, samenwerking met influencers, het kopen van volgers of likes, en winacties.

  • Instagram advertenties: Introduceer je account bij een bredere doelgroep.
  • Influencers: Laat influencers je account of merk promoten.
  • Kopen van volgers of likes: Geef je account een kickstart.
  • Winacties: Zorg voor meer volgers en gedeelde posts in ruil voor een prijs.

Snel groeien op Instagram organisch

Wil je liever organisch groeien? Gebruik dan deze tips en probeer ze minstens twee maanden uit om het Instagram-algoritme de kans te geven om je veranderingen op te merken.

Hack #1: Instagram Reels

Instagram Reels zijn een krachtige tool om je bereik te vergroten. Deze korte video’s zijn gemakkelijk te maken en kunnen je content bij een groot publiek brengen. Contentideeën voor Reels zijn bijvoorbeeld:

  • Een dag in het leven van…
  • Wat ik op een dag eet
  • Hoe je verschillende producten gebruikt
  • Tips binnen jouw niche

Hack #2: Aantal keer posten

Plaats regelmatig content om het algoritme te laten werken. Twee à drie keer per week posten is ideaal. Overdrijf niet door elke dag te posten, want het algoritme heeft tijd nodig om je posts te verwerken.

Hack #3: De juiste hashtags

Gebruik relevante hashtags om je content te categoriseren en bij de juiste doelgroep te brengen. Voeg hashtags toe aan je stories en Reels. Kies voor een mix van kleine en populaire hashtags.

Wat moet je absoluut niet doen om te groeien op Instagram?

Gebrek aan interactie

Interactie is cruciaal op Instagram. Plaats niet alleen content, maar reageer ook op comments en zoek de interactie met je volgers op.

Geen persoonlijkheid

Geef je account een persoonlijk tintje. Gebruik echte foto’s in plaats van stockfoto’s en geef je account een gezicht.

Slechte contentkwaliteit

Zorg voor hoge kwaliteit foto’s en video’s. Gebruik een goede camera of smartphone en overweeg presets voor een uniforme uitstraling van je account.

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant