De ideale tijd om te posten op Instagram

Wist je dat de tijd en dag waarop je content deelt op Instagram een grote invloed hebben op het bereik? Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk gebruikers jouw content zien, is het essentieel om op het juiste moment te posten. In deze blog gaan we dieper in op de beste tijden om te posten op Instagram, van maandag tot en met zondag.

Waarom is het tijdstip van je Instagram posts belangrijk?

Wanneer je iets plaatst op Instagram, laat het algoritme jouw post slechts aan 10% van je Instagram volgers zien. Op basis van de interactie van deze volgers wordt jouw post gerangschikt. Posts die direct veel interactie krijgen zoals veel Insta reacties en veel reactie op je Instagram reels, hebben meer kans om bovenaan de tijdlijn van anderen te verschijnen. Hoe hoger jouw post in de tijdlijn staat, hoe groter de kans dat meer mensen je content zien.

Hoewel interactie voornamelijk afhankelijk is van de kwaliteit van je post, speelt de timing van je post ook een belangrijke rol. Als je doelgroep niet online is op het moment van posten, zullen zij jouw content waarschijnlijk missen. Daarom is het cruciaal om te posten wanneer jouw volgers actief zijn.

Beste tijd om te posten op Instagram

We hebben een handig overzicht gemaakt van de beste tijden om te posten, gebaseerd op onderzoeken en ervaringen:

  • Maandag: Plaats je post om 12:00 of om 18:00.
  • Dinsdag: Post om 12:00 of om 19:00.
  • Woensdag: Het beste moment is om 19:00.
  • Donderdag: Plaats je content om 12:00 of om 19:00.
  • Vrijdag: De ideale tijden zijn rond 15:00 of 16:00.
  • Zaterdag: Post om 10:00 of om 16:00.
  • Zondag: Plaats je post na 13:00, met een piek om 16:00 of om 18:00.

Houd rekening met je eigen doelgroep

Het is belangrijk om te realiseren dat deze tijden algemene aanbevelingen zijn. Het is beter om je eigen onderzoek te doen om de specifieke behoeften van jouw doelgroep te ontdekken. Als je bijvoorbeeld een jongere doelgroep hebt, kunnen de ideale tijden anders zijn dan voor een oudere doelgroep.

Instagram Analytics gebruiken

Instagram Analytics is een krachtige tool voor bedrijfsaccounts. Deze tool biedt waardevolle inzichten zoals:

  • Informatie over je volgers: geslacht, leeftijd en locatie, evenals de meest actieve tijden.
  • Betrokkenheid van posts en stories.
  • Doorklikratio’s van de link in je bio.

Gebruik deze informatie om de meest actieve tijden van jouw volgers te achterhalen en je posts daarop af te stemmen.

Eigen onderzoek doen

Zelf onderzoek doen naar de beste tijden om te posten kan zeer effectief zijn. Begin met het analyseren van je huidige volgers en hun gedrag. Vraag mensen binnen je doelgroep wanneer zij het meest actief zijn op Instagram. Test verschillende tijden en houd de resultaten bij in een Excel-sheet.

Flexibel Blijven

De tijden die nu goed werken, kunnen in de toekomst veranderen. Blijf altijd je statistieken in de gaten houden en pas je posttijden aan waar nodig.

Het tijdstip van posten is slechts één factor om te groeien op Instagram. Zorg ook voor kwalitatieve content die je doelgroep aanspreekt. Wil je meer weten over hoe het Instagram-algoritme werkt? Lees dan onze uitgebreide blog hierover en ontdek onze geheime tools voor meer groei!

Joris Veldman

Social Media Expert voor 99Likes.nl. Ik leer jou op 99likes alles over social media. Of je nu je wachtwoord vergeten bent bij TikTok of meer volgers wilt via Instagram, ik heb de antwoorden. Heb je zelf vragen? Neem gerust contact met mij op.

Help ons ook eens viraal gaan!

In dit artikel
Onze producten
Ook interessant